Rösta med hjärtat!

Visste du att du kunde rösta på Socialliberalerna i förra valet? Om du missade det kan du göra det i nästa val genom att ta en blank valsedel och skriva dit Socialliberalerna överst och en kandidats namn under partiets namn. Du kan rösta på Socialliberalerna i alla fyra valen, dvs Riksdagsvalet, Landstingsvalet, Kommunalvalet och EU-valet!

Vi tackar alla som röstat på Socialliberalerna och våra kandidater. Vi ser fram emot kommande val och lovar att göra ännu bättre ifrån oss!

Våra kandidater till EU-parlamentet var Maria Thunholm och Jon Klarström. Vill DU vara kandidat för Socialliberalerna i nästa val? Tveka inte att gå med som medlem redan idag och driva frågor som du verkligen brinner för.

Handen på hjärtat, vem kan säga att det inte finns något endaste som EU fört med sig som är gott? Om du tycker att en skola fått för lite resurser, eller att sjukvården har för långa köer så är det på nationell eller regional nivå som besluten inte fattats korrekt. Men alla länder har i olika former fått stöd av just EU för att utveckla nödvändiga områden och därmed även skapat både möjligheter, jobb och framtidsvisioner. 
När Europas länder samlas för att spela om titeln som Europamästare i fotboll så är det ingen som förbjuder någon att hålla på sitt landslag, eller förhindrar att man uttrycker sin kärlek till det egna landets landslag. Ibland håller man på flera landslag och umgås med fotbollsfans från andra länder mellan matcherna. De europeiska spelen blir en gemensam fest där alla kan delta och känna sig stolta över att vara en del av, oavsett om man är på plats eller kvar hemma. 
Det Europa vi vill skapa är ett gemensamt Europa, där delad glädje är dubbel glädje, och där delad smärta är delad sorg. Ingen ska behöva känna sig ensam och alla ska få göra sin röst hörd, men låt oss hjälpa varandra!
Vi vill ha ett visionärt Europa som tar på sig ledartröjan i kampen om en bättre, fredlig värld och som tar sitt ansvar och leder klimatutvecklingen, blir helt och hållet jämställt och bryr sig om sina medborgare och även människor i nöd runtom i världen! 
Tillsammans kan vi nå oanade höjder, vara ett föredöme för framtidens invånare på vår planet och bortom vårt solsystem. Varför skulle vi sträva efter att förstöra för oss själva genom att utplåna de villkor som krävs för vår överlevnad? Är vi inte intelligenta medmänniskor som med våra gemensamma erfarenheter, införskaffad kunskap och livsglädje skulle kunna hjälpas åt att lyfta varje individ och varje barn så att de i sin tur blir en del av att bygga en fantastisk värld? 
Att lyfta och hålla upp ett stort, tungt föremål är svårt om man är ensam, men tillsammans kan vi lyfta vad vi vill och hålla upp nationer, folk, kulturer och mänskliga värden utan att behöva se någon falla eller bli utmattad. Det är upp till var och en av oss, vår vilja, vår tro och vårt samarbete för att lyckas. Vill vi visa att vi är på väg in i en ny epok och ny tidsanda, eller vill vara kvar i det förgångna? 
Låt oss plocka fram våra innovativa verktyg och förbättra Europa och världen ytterligare. Låt oss skapa ett lyckligt samhälle där alla får plats, där alla kan hjälpa till och där var och en av oss känner ett meningsfullt liv och samband. Vi kan vara förebilden som inspirerar tusentals generationer och vi kan bli ihågkomna för att vi lyckades motivera en hel kontinent och en hel värld att ta sig samman. Ingenting är omöjligt om man bara kan visualisera målet och drömmen.
Handen på hjärtat, vem vill inte ha ett sådant Europa?
Valdi Ivancic
Socialliberalerna